Juweel Metropole Orkest

Het voorbestaan van het Metropole Orkest ligt onder vuur. Het orkest treedt op met wereldsterren en speelt op het allerhoogste niveau jazz, pop, lichte en wereldmuziek. Internationaal gezien is het orkest één van ´s werelds beste orkesten waarvan de vele onderscheidingen getuigen: diverse Grammy’s, twee recente nominaties, een Oscar voor filmmuziek, kleinkunst, Eurovisiesongfestivals én een publiek dat massaal komt kijken en luisteren.

Wie legt uit hoe de jaarlijkse paar ton die nodig zijn om dit Nederlandse juweel te koesteren zich verhouden tot de 181 miljoen euro die de Haagse Gemeente uittrekt voor de bouw van het cultuurpaleis Spuiforum? Onder het motto ´Hergebruik is hot, sloop is not´is er een tegenbeweging. SP Kamerlid Jasper van Dijk roept het kabinet vandaag op tot steun voor het Metropole Orkest bij het debat over de Mediabegroting. ‘Als de regering kwaliteit wil bij de publieke omroep, moet je deze voorzieningen niet afbreken, maar koesteren.’ Leve de beschaving?

Over Esseline van de Sande

Auteur, Stadspsycholoog & oprichter directeur De Stadscoalitie Author, Urban Psychologist & founding director The City Coalition
Dit bericht werd geplaatst in Collectivisme, Communicatie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s