Cultuur is economie

Dit artikel verscheen in het Voorburgs Dagblad 25 juni 2018

IMG_2483.jpg

Een divers publiek, waaronder burgemeester Klaas Tigelaar en wethouder Astrid van Eekelen plus de musici: Nariman Goran & Ako Taher van Muziekgroep Bélan Beeldrecht: Joël van Dooren. (PR)

De zaal van het Veur Theater stroomde vol voor de première van de korte documentaire film ‘De Stadscoalitie’; een initiatief dat oude en nieuwe ondernemers in Leidschendam-Voorburg bij elkaar brengt. In de zaal zaten dan ook lokale ondernemers en nieuwe ondernemers uit verre landen. De burgemeester en zijn echtgenote zaten op de eerste rij naast de Syrische klokkenmaker die onlangs als eerste een vast contract wist te realiseren.

De warme weemoedige klanken van de stem van Nariman Goran smolten samen met het verfijnde pianospel van Ako Taher, (finalist Hollands got talent 2014). Zij voerden het publiek naar Koerdistan, Iran en Irak.

Bader Atem, student aan de TU Delft leidde het gesprek in Hollandse banen en ondervroeg Esseline van de Sande, de initiatiefneemster. ‘Zijn jullie trots op wat jullie met De Stadscoalitie hebben bereikt? ,,Dankbaar maar vooral hoopvol dat er zoveel mogelijk is als we samenwerken”, klonk het dan ook.

pres.jpg

 Presentator Bader Atem

Tijdens de film werd er meegezongen, gelachen en hier en daar een traan weggepinkt. Iemand uit het publiek reageerde en bekende dat ze zich door de film betrapt voelde en zich zodoende realiseerde dat ze niet eerder zo helder zag dat ‘statushouders’ potentiële talenten zijn.

Jan Bert van Laren, eigenaar van de klokkenwinkel ‘The Hands of Time’ uit de Herenstraat reageerde als volgt: ,,Ik zou andere werkgevers op willen roepen om het te proberen. Ik heb er een geweldige collega bij!.

Mustaffa Saeed, klokkenmaker uit Syrië vulde stralend aan: ‘Ik ben blij dat ik weer aan de slag ben en mijn vak kan uitoefenen.

IMG_2425.jpg

Burgemeester Klaas Tigelaar had het prima naar zijn zin.

Een bazaar van ontmoetingen volgden rond dertien verschillende thema’s waaronder gezondheid, handwerk, design, muziek en ICT. Er werden zaken gedaan onder het genot van Afghaans eten van cateraar Shamie Hamidi. Terug in de zaal deelde een marmerspecialist zijn frustratie: ‘Het duurt zó lang voor ik weer aan het werk kan, er zijn zoveel regels hier.’

IMG_2620.jpg

Wethouder Astrid van Eekelen besloot de avond en gaf haar intentie aan dat vraag en aanbod elkaar sneller moeten kunnen vinden. ,,Daar gaan we mee aan de slag”, zei de VVD-wethouder.

 

Over Esseline van de Sande

Opmerkelijke Ontmoetingen Wondrous Encounters
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s